TAPS Україна

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЗАХИСНИКІВ ТА ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ

image

Сьогодні, 29 серпня, у День пам’яті захисників та захисниць України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, родини БФ “ТАПС” зібрались на алеях живої пам'яті.  Впродовж двох років ми разом  висаджували дерева в пам'ять про наших рідних воїнів різних локаціях міста Дніпра та області. Всього 78 дерев.

Разом на алеях живої пам’яті на житловому масиві “Покровський” та  центральному парку ім. Лазаря Глоби ми вшанували пам’ять захисників та захисниць України хвилиною мовчання. Священники Дніпровської єпархії УПЦ отець Дмитро Поворотний та отець Іван Підгірний провели поминальні молебні. Родини мали можливість сказати теплі слова про своїх рідних, згадати їхні бойовий шлях, силу та відвагу. 

По завершенню заходів до кожного деревця батьки, мами, дружини та діти прикріпили білих птахів, які символізують світлу пам'ять про полеглих воїнів.

“Сьогодні 10 років відтоді, як сталося перше велике кровопролиття у Іловайську, де загинуло найбільше наших хлопців з початку війни. Ми маємо не забувати їх імена” 

(Тетяна  Третяк, мати полеглого захисника України).

“Дуже важливо робити такі заходи, як сьогодні на Алеях живої пам'яті, щоб кожен, хто йде повз, зупинився і на хвилину задумався, про ціну, яку ми платимо за життя, щоб діти росли і розвивалися у вільній Україні. Ми з “Тапс” дуже давно, вони - наша дорога родина, яка втілює важливі проєкти для збереження пам'яті про захисників і підтримує родичів військових”. 

(Оксана Гайдук, дружина полеглого захисника України)

 “Я беру участь в таких заходах, адже поки я тут присутня і мого сина будуть пам'ятати”

(Олена Ковач, мати загиблого сина)

“Коли в родину приходить горе і ти відчуваєш себе на самоті, такі організації як “Тапс” дуже підтримують, надихають і об'єднують. Ми відчуваємо біль одна одної. Також дуже важлива увага до нас, щоб наших полеглих поважали, не забували про їх подвиг. Всенародна пам'ять та пошана - те, на що заслуговують наші хлопці”.

(Оксана Махно, дружина загиблого захисника)

“Ми провели сьогодні заходи в пам'ять про наших захисників та захисниць, які боролися за Україну. Разом з родинами ми вшанували наших героїв та зберегли пам'ять для майбутнього покоління, яке буде жити в мирній Україні”.

(Лілія Кравець, співзасновниця БФ “ТАПС” та сестра полеглого захисника).

Цей день залишиться в наших серцях, як нагадування про те, що герої живуть доти, доки жива пам'ять про них.

Щиро дякуємо всім, хто був сьогодні з нами! 

Низький уклін нашим захисникам та захисницям! 

Дякуємо Департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради і Олексію Теслі за допомогу у проведенні заходу та слова підтримки.

БФ “Тапс” став  надійною опорою для родин військових, які пережили воєнну втрату, а також для родин захисників, які зникли безвісти чи знаходяться в полоні. Ми формуємо велику і дружню спільноту, де люди можуть підтримувати та допомагати одне одному переживати біль втрати та знаходити сили для подальшого життя. До нас вже приєдналися понад 2500 членів родин з усієї України.

Щоб долучитися до проєкту “Алея живої пам’яті” та висадити іменне дерево на честь полеглого захисника чи захисниці потрібно перейти за посиланням та залишити заявку:

https://taps.org.ua/project/aleya-zhivoyi-pamyati/

Подробиці у сюжеті:

https://youtu.be/V_lMH8GHSzU?si=KOAHIrQeknS4E0pa