TAPS Україна

ЖІНОЧЕ КОЛО ВІДНОВЛЕННЯ ДЛЯ ДРУЖИН ВЕТЕРАНІВ У ДНІПРІ

image

4 липня  в рамках проєкту “Титани UA” відбулося «Коло Підтримки» для дружин ветеранів Дніпровського району, в якому наш фонд став партнером.  Для БФ ТАПС це не перший захід в рамках проєкту. 

 Психологи БФ «ТАПС» провели групову сесію з дружинами ветеранів та змогли підтримати жінок і допомогти розв'язувати психологічні проблеми та питання, які постають вже не перший рік перед українськими жінками, які чекають свої військових чоловіків з фронту. Таке захід має насамперед відновлювальний ефект для психіки і настрою, адже кожна учасниця, відчуваючи себе затишно серед своїх, ділилася переживаннями, могла почути важливі поради, познайомитися і подружитися з іншими жінками, які в час війни можуть відчувати схожі почуття. І як показує досвід війни та психологічні дослідження - люди, які схожі за інтересами або за проблемами, завжди легше переживають стресові та незрозумілі виклики життя. 

«Сьогодні ми говорили про те, як безконфліктно спілкуватися з родинами захисників України, на що звертати більше уваги. Спілкувалися про турботливе ставлення до себе, адже зберігати свій психоемоційний та фізичний стани дуже важливо. Ми познайомилися з неймовірними жінками, які чекають своїх чоловіків з війни і у яких чоловіки були поранені під час бойових дій. Вони роблять важливу справу - піклуються про створення правильної комунікації в родині, здорових стосунків, щоб стати одне одному підтримкою та опорою й надалі разом рухатися вперед. Цей захід є дуже важливим для будування якісних взаємовідносин в родині», - коментує Світлана Тімофєєва, провідна психологиня БФ «ТАПС».

Разом з дружинами ветеранів на базі відпочинку біля Дніпра проходили своє відновлення діти, про яких ми подбали, ретельно готуючи програму дозвілля. Відчайдушні аніматори розважали малюків іграми, конкурсами і ділилися хорошим настроєм. Завдяки окремій дитячій програмі, мами-учасниці змогли приділити більше часу собі, адже впевненість, що з дітьми все добре і вони у безпеці, дає можливість бути в спокої.

«Я знаходжусь в стані стресу майже з 2014 року, і тому під час зустрічі для мене було дуже важливо почути психологів. Адже мій чоловік пішов на фронт тричі - у 2014- 2015 му, а потім в 2022 му. У нього були поранення, і я через це переживала про нашу родину. Інколи я відчуваю, що не можу справитися зі своїми емоціями, тому шукаю підтримки. А психологи дійсно можуть допомогти своїми знаннями дружинам, самим військовим та діткам, які теж переживають важкі почуття через війну. Дуже вдячна за цю зустріч в такій атмосфері, яка дала можливість інакше подивитися на багато питань і отримати необхідні відповіді, завдяки яким стане легше чекати рідних з війни і правильно поводитися в різних ситуаціях», - ділиться враженнями дружина військового, Світлана.

Ми висловлюємо щиру вдячність партнерам та учасникам за підтримку заходу і переконані, що разом і надалі зможемо втілювати в реальність  відновлювальні проєкти та події для родин наших українських захисників, які боронять нашу свободу і незалежність на фронті.

Захід «Коло Підтримки» для дружин ветеранів Дніпровського району організовано Дніпровською військово-цивільною адміністрацією спільно з Благодійним фондом «ТАПС» та Міжнародної організації з міграції (МОМ) у рамках проєкту "Титани UA".

 

Сюжет про захід https://youtu.be/6p53BzuVoZY?si=Vq43UNsKI2G1tUu-