TAPS Україна

Психологічні тренінги для волонтерів в Дніпрі

image

В Дніпрі започаткували психологічні тренінги для волонтерів проти вигорання у Координаційному штабі волонтерів Дніпра за підтримки БФ Тапс.

Тренінг провела Валерія Пригожина, психотерапевтка ГО
ГО Кризова психологічна допомога м. Дніпро та Дніпропетровської області, яка вже проводила терапевтичні зустрічі з відділом евакуації штабу і брала участь у виїзному дводенному тренінгу в рамках проекту "Незламні".

- Для знайомства з новим напрямком емоційної реабілітації в форматі дозвілля, коли можна видихнути, відпустити і з гарним настроєм продовжити вирішувати щоденні завдання, зайнявши в графіку всього 1,5 години. Волонтерам відгукнулася думка про те, що після зустрічі стало легше дихати, хоча усвідомлення важкості до того не приходило. Ми звикли до стану виснаженості і вже майже не пам‘ятаємо, як може бути інакше. Ця зустріч була нагадуванням, яке ми плануємо повторювати щотижня, допоки в цьому буде потреба, - розповіла 
Даша Чижик, кураторка напрямку організації заходів БФ ТАПС.

-  психологією я  вже давно цікавлюсь і займаюсь, але не професійно. Тому було великим досвідом подібне заняття. Наче не перший день варюсь. І ніби себе знаєш і пропрацьовувала проблемні питання. Слідкувала за своїм відділом, щоб дівчата не повигорали, але себе не догледіла. А такі зустрічі це показують і далі простіше працювати з собою, - Ірина Лемішко, кураторка речового складу, де розподіляються і видаються речі для військовослужбовців на базі Координаційного штабу волонтерів Дніпра.

Відтепер подібні тренінги проходитимуть щочетверга.


 Зустріч проводиться в рамках проєкту Комплекс заходів направлених на  
профілактику психологічного здоров'я свідків війни «НЕЗЛАМНІ» за підтримки  
Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах  
грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію  
авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду  
«Відродження» та Європейського Союзу».