TAPS-Ukraine

БФ ТАПС НА САМІТІ НАТО: ПІДСУМКИ, ПЛАНИ, ПЕРСПЕКТИВИ

  • Home
  • News
  • БФ ТАПС НА САМІТІ НАТО: ПІДСУМКИ, ПЛАНИ, ПЕРСПЕКТИВИ
image

 

75-й саміт НАТО завершився і ми пишаємося участю нашої керівниці БФ “ТАПС” Юлії Дмитрової в цій історичній та знаковій події.

В рамках саміту директорка БФ “ТАПС” взяла участь у дискусійній панелі “Contributions of Women to the Armed Forces” (“Внесок жінок у збройні сили”). Свою промову Юлія Дмитрова розпочала із заклику допомогти Україні діями та всіма можливими ресурсами, для захисту від знищення. Потім зазначила, що для миру та стабільності світ має визнати і підвищити роль жінок у суспільстві та Збройних силах.

Далі була участь у круглому столі “Women, Peace and Security” (“Жінки, Мир та Безпека”). Головна тема заходу - важливість ролі жінок у сприянні миру та безпеці в межах Альянсу НАТО.

Україну тут представляли лише дві жінки: керівниця БФ “ТАПС” Юлія Дмитрова та парамедикиня Юлія Паєвська «Тайра».

На прийомі після круглого столу держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив, що країни НАТО нададуть понад 7 мільйонів доларів для підтримки жінок в ЗСУ, а також понад 10 тисяч уніформ, взуття та іншого необхідного спорядження.

Важливою стала участь нашої директорки у конференції «Партнерство між США та Україною в освіті та науці» в Національній академії наук (США), яку відкрила Перша леді України Олена Зеленська. Головна мета заходу - зміцнення партнерства між Україною та США для збереження території, цивілізації, науки та культури нашої держави. Результат конференції - започаткування Глобальної коаліції українознавців з центрами, академічними програмами та інститутами українознавства з усього світу.

Також Юлія Дмитрова відвідала Департамент США, зокрема «Офіс глобальних жіночих питань» (S/GWI), де зустрілась із послом Гітою Рао Гуптою та заступницею директора S/GWI Катріною Фотоват. Вона розповіла про діяльність БФ "ТАПС" і обговорила перспективи співпраці з США щодо грантових програм та проєктів для підтримки ментального здоров’я українців.

Ми неймовірно горді і раді поділитися з вами надзвичайними новинами, які важливі не тільки для нашого фонду, але і для підтримки України.Сподіваємося, що діяльність БФ «ТАПС» приверне ще більше уваги, і ми зможемо допомогти ще більшій кількості родин ветеранів, діючих військовослужбовців та полеглих захисників.

#БлагодійнийФондТАПС #sammitnato